Čačak tuguje Borom: Zastave na pola koplja, nema muzike po kafićima – Ljudi dele nikad viđene slike sa rok velikanom

|

U Čačku je danas proglašen dan žalosti. Grad na Moravi tuguje za svojim rok velikanom, Borom Đorđevićem, koji je posel duge bolesti preminuo u Sloveniji. Zastave su spuštene na pola koplja, a iz ugostiteljskih objekata ne čuje se muzika.

“Proglašava se Dan žalosti u gradu Čačku, povodom smrti muzičara Borisava Đorđevića – Bore Čorbe, tekstopisca i frontmena grupe Riblja čorba, rođenog Čačanina. Za Dan žalosti se određuje 06. septembar”, potvrđeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Po sopstvenoj želji Bora Đorđević biće sahranjen u Čačku, a sa gradonačelnikom je čak pre par godina i sam izabrao svoje grobno mesto.

Otvorena je i knjiga žalosti, a Borini sugrađani ispisuju dirljive reči opraštajući se od nekadašnjeg komšije, kuma, prijatelja, brata. Zbog smrti čoveka koji je svojim delima trajno obeležio jednu muzičku epohu, Čačani su otvorili stare albume, pa na društvenim mrežama objavljuju njegove do sada neviđene fotografije iz mladosti.

Na tim fotografijama se nalazi rok legenda sa brojnim Čačanima, članovima svog prvog benda, ali i sa oboje njegove dece.

Na fejsbuk stranici “Čačak kroz vreme” pojavile su se fotografije iz Borine mladosti. Tako je Čačanka Aleksandra Videnović, podelila fotografiju svoga oca na kojoj se nalazi i Bora, ali Radomir Mihailović Točak. Inače,ovo je jedna od retkih fotografija na kojoj su dva virtuoza fotografisana zajedno, u ranoj mladosti.

Na istoj stranici administrator je objavio još tri fotografije iz svog, ali i Borinog privatnog albuma, kako je napisao.

“Bora sa sinom Borisom kojeg je dobio u prvom braku sa Draganom Đorđević a na fotografiji je i Tamara, Draganina ćerka iz prethodnog braka koja je živela sa njima”, navodi stranica Čačak kroz vreme.

Izvor: kurir.rs