“Bruka i sramota današnje Srbije”: Još jedan sveštenik zgranut Jovaninim činom – Na mrežama je razapeli

|

Nakon što je sveštenik Miloš Lučić iz Mitropolije crnogorsko-primorske žestoko osudio bogohulni čin Jovane Jeremić, koja u uniformi vojvode Živojina Mišića drži u rukama časni krst i pogaču, oglasio se i njegov kolega iz Eparhije budimljansko-nikšićke, hadži Stefan Milovanović.

On je na svom Instagram storiju takođe podelio sporni video snimak voditeljke uz sličan komentar:

“Bruka i sramota današnje Srbije”, napisao je sveštenik iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Sveštenom licu kao i mnogim vernicima Srpske pravoslavne crkve, zasmetao je i povredio bogohulni potez voditeljke. Oni smatraju da Jeremićeva nije dostojna da oblači uniformu vojvode Živojina Mišića i da upotrebljava crkvene stvari u propagadne svrhe.

Inače, otac Stefan je mladi sveštenik, koji je aktivan na društvenim mrežama gde pratioce poziva na liturgiju, humanitarnu aktivnost, propagira porodične vrednosti, zalaže se za obnavljanje crkava i manastira.

Jovana Jeremić često ističe da voli kada čuje glas naroda, ali ovog puta joj se neće svideti šta su ljudi imali da kažu o najnovijem snimku:

“Ajde, sprdaš se sa onim što treba da ti bude sveto… Ne skrnavi tu uniformu”, jedan je od komentara.

Ima i onih koji su detaljnije obrazloižili šta im smeta:

“Kada pomislite da ste apsolutno sve loše u životu videli, iskoči jovana jeremić (namerno malim slovom) i pobije svu našu nadu da će narod konačno progledati i da je pametniji. Džabe diplome, državni i đak generacije. Nije sve papir nešto je i u životnoj školi, vaspitanju i dostojanstvu, sve ono što fali tebi”, napisao je neko.

Ima ozbiljnih komentara, sarkastičnih, ali i uvredljivih:

“Mislim da je i Milunka Savić iste takve nokte i nakit imala”, napisano je ispod Jovaninog snimka koji je podelila. “Sramota, kitiš se tuđom zaslugom”, poručili su joj mnogi.

Izvor: kurir.rs