Beograđanin došao u Vladičin Han na svadbu pa uslikao meni restorana: Ljudi gledaju cene i trljaju oči u neverici

|

Ko je ikada imao prilike da uporedi cene ugostiteljskih objekta u velikim i malim gradovima širom Srbije zna da su one narodski rečeno kao “nebo i zemlja”. A fotografija menija iz restorana na jugu Srbije to upravo i dokazuje.

Fotografija menija jednog restorana u Vladičinom Hanu koja je osvanula na Reditu pozitivno je iznenadila veliki broj Srba kada su svojim očima videli cene doručka, predjela, pića i svega onoga što jedan restoran može ponuditi.

“Drugar za vikend išao na svadbu u Vladičin Han, fotkao meni lokalnog restorana”, stoji u opisu fotografije anonimnog člana pomenute mreže.

Kako se vidi iz menija, omlet sa sirom košta svega 190 dinara, čorbe se kreću od 200-300 dinara, domaća jela od 300 do 800 dinara. Jedan kilogram pečenja je 2.400 dinara, pljeskavice od 180 do 340 dinara…

Domaća kafa je svega 70 dinara, flaše vina se kreću od 700 do 1.500 dinara, pivo od 110 do 180 dinara, a deserti među kojima su i palačinke od 120 do 150 dinara.

Oni koji dolaze iz velikih gradova bili su šokirani niskim cenama.

“Brate kako niske cene. Ne znam kako je u drugim gradovima, ali u Nišu bi većina stvari sa ovog menija bila dosta skuplja. Naravno, zavisi i od kafana”, “Čoveče, ove cene su u Beogradu bile 2018. godine, a možda ni tad”, “Jeste jeftino, npr. tavče gravče za 250 dinara nema nigde. Toliko je bilo u restoranima u Novom Sadu pre možda 7-8-10 godina”, glasili su neki od komentara.

Ipak, oni koji žive u manjim mestima priznali su da ne vide ništa čudno u meniju. Doduše, njihova primanja su daleko manja od onih u prestonici, te su ove cene za džepove južnjaka normalne.

“Ne znam šta gledam ovde, ne deluje mi ni skupo ni jeftino, standardne cene”, napisao je jedan od njih.

Ono što je mnogima najviše zapalo za oko, bila je ponuda ćevapa na komad za svega 40 dinara. Ova ponuda, složili su se mnogi je jedna od najoriginalnijih i najboljih.

“Molim? Ćevap na komad? Najjača stvar ikada, uzmeš tri ćevapa bez lepinje za doping”, “Bogami kad tako kažeš, top zvuči”, “Dobar dan, dajte mi jedan ćevap”, pisali su oni.

Izvor: blic.rs