Anabela demantovala sestru – Aida tvrdi da je pevačica bila “primorana” na pravoslavlje: Tajno se krstila još 2010. godine

|

Glumica Aida Bukva, polusestra pevačice Anabele Atijas, izazvala je veliku pažnju šokantnom izjavom o Anabelinom prelasku u pravoslavlje. Naime, Aida je naglasila da je Anabela bila primorana da prihvati pravoslavlje.

Njena izjava brzo je izazvala reakciju Anabele, koja je demantovala tvrdnje svoje sestre, ističući da Aida nije bila dovoljno pripremljena za intervju. Malo poznata činjenica je da je Anabela rođena kao muslimanka, po ocu, a u pravoslavlje je prešla daleko od očiju javnosti 2010. godine. Tokom godina, redovno je posećivala Manastir Ostrog, o čemu je izveštavala na društvenim mrežama.

“To je veoma intiman događaj o kojem ne želim da detaljišem, a desio se pre nekoliko meseci u prisustvu meni najbližih ljudi. Tako sam osećala i učinila. Mirna sam i spokojna zbog toga”, rekla je tada pevačica.

Anabela je 26. decembra 2012. godine u Sarajevu sklopila brak s biznismenom Andrejom Atijasom, članom sefardske jevrejske zajednice. Zajedno su dobili ćerku Blankicu, koja nosi ime po junakinji popularne serije “Miris kiše na Balkanu,” koja prikazuje život sefardske porodice Salom.

Iako je odluka o promeni vere iznenadila mnoge, Anabela je istakla da ju je otac Ahmed Bukva podržao u ovoj odluci, naglašavajući da je uvek podsticao da ide za onim što smatra ispravnim za sebe.

Izvor: telegraf.rs