Albanski novinar se u programu uživo pojavio u srpskoj majici i napravio haos: Ervinu prete smrću, on oduševio izjavom (VIDEO)

|

Albanski sportski novinar Ervin Baku podigao je neviđenu buru u tamošnjoj javnosti, pošto se uključio u TV program u majici reprezentacije Srbije. Ervin, koji inače radi na albanskom javnom servisu, uključio se u program kako bi prokomentarisao aktuelnosti u albanskom fudbalu.

Međutim, svi su ostali u zabezeknuti kada su videli albanskog novinara u majici sa zastavom Srbije. Voditelj Timi Samardžiju je odmah kada ga je video pitao: “Baku, da li je ovo prokovacija, zašto to nosiš?”.

Sportski novinar je pokušao da se opravda, mada je javnost i dalje bila besna zbog njegovog poteza. On je rekao da nije želeo nikoga da provocira i da je jednostavno neko ko voli sport i ko je odrastao uz jugoslovenske sportiste.

“Ne, ne, ovo nije provokacija. Ja sam čovek iz sporta, amaterski sam igrao fudbal do 18. godine, igram stoni tenis i šah i ne želim da rušim mostove. Volim sport iz svih zemalja i svako jutro kada se probudim dohvatim jednu od majica koje imam, tako da to nije provokacija”, rekao je Baku, pa na kratko nestao iz programa.

Kada se pojavio ponovo za tridesetak sekundi opet je bio u istoji majici i objasnio je vezu sa Srbijom.

“Ja volim jugoslovenski i srpski sport, a hajde da ne zaboravimo da će Albanija uskoro sa Srbijom organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu za igrače do 21 godine. Ja sam osoba koja pokušava da sagradi mostove i hoću da vrata budu otvorena, a ne zatvorena”, rekao je Ervin Baku u uživo programu. Njegovo izlaganje možete pogledati na videu u okviru teksta.

Ervinov potez izazvao je masu negativnih reakcija u Albaniji. Među komentarima na Jutjub kanalu televizije na kojoj je objavljen intervju bilo je čak i pretnji smrću u kojima je pisalo da će novinar zbog ovoga “završiti u plastičnoj kesi”.

Izvor: kurir.rs