Pasulj i batak po 5 evra, musaka 6, porcije velike – Srpkinja slikala cenovnik u Grčkoj, ali turisti imaju jednu zamerku

|

Mnogi Srbi već su otputovali na omiljena letovališta, a veliki broj naših građana letuje baš u Grčkoj. Uveliko se na društvenim mrežama razmenjuju iskustva i saveti za bolju uštedu, ali i polemiše o ovogodišnjim cenama koje su u pojedinim mestima skočile u odnosu na prethodnu sezonu.

U Fejsbuk grupi Grčkainfo osvanula je objava sa fotografijom jedne taverne u Leptokariji gde je Srpkinja fotografisala cene kuvane hrane, koje su oduševile mnoge.

U ovom grčkom ugostiteljskom objektu postoji cenovnik na grčkom, ali i na srpskom jeziku, a u ponudi su i neka srpska jela. Većina jela košta od pet do 7,5 evra, dok je porcija salate 2,5 evra. Primera radi, grčka musaka košta šest evra, pljeskavice, pohovana piletina i špageti sa mlevenim mesom takođe, dok su za evro skuplji teleći gulaš, orada i pohovani oslić koji iznosi 7,5 evra.

Ima i jeftinije od ovoga, a to su porcija pasulja i batak koji košta pet evra. U ponudi su kupus salata, cvekla, paradajz, tzatziki, feta sir i zelena salata, a cena po porciji iznosi 2, 5 evra.

Ispod fotografije su se nizali komentari članova grupe i mnogi su oduševljeni cenama.

“Skroz prihvatljivo, jeftinije nego štrand u Novom Sadu”, piše u prvom komentaru, dok u narednom stoji: “Za svačiji džep, porcije su minimum 300 grama”.

Međutim, neki su upozorili buduće posetioce da lokal ne radi uveče.

“Rade od 10 do 16h. Ako hoćete da uzmete ručak na primer oko 15h dođete i rezervišete pre podne, zato što većš posle jedan pola dva ima manje hrane i slabija ponuda, sve se proda. Sve im je jako ukusno i uz sve to uvek ide pire krompir ili pečeni krompir”, piše u jednom od komentara.

Izvor: kurir.rs