Vlasnik građevinske kompanije iz Paraćina daje 1.000 evra radnicima koji dobiju dete

|

Preduzetnik iz Paraćina Bogoljub Milenović, odlučio je da problem niskog nataliteta i odlaska mladih u inostranstvo reši tako što će motivisati svoje mlade zaposlene – za svako “dete u firmi” Milenović daje 1.000 evra.

Vlasnik građevinske kompanije „Ljuba invest“ slučajno je došao na ideju da, onoliko koliko je u njegovoj moći, pomogne u poboljšanju nataliteta u Srbiji, ali i ostanku mladih u državi. Kako kaže, neprestano čitamo i slušamo o tome kako veliki broj mladih odlazi u insotranstvo čim im se ukaže prilika, a natalitet je loš, te je u Srbiji sve manje stanovnika.

„U mojoj firmi pola zaposlenih čine mladi. Hteo sam da ih podstaknem, ne samo da rađaju decu, nego i da ostanu u firmi“, objašnjava Bogoljub.

Odlučio je da novopečenim roditeljima u firmi da „novac koji je za firmu relativno mali tošak, a njima može da znači“. Tako svaki zaposleni koji postane roditelj od Milenovića dobija 1.000 evra.

Kako kaže, potrebno je da privatnici, ali i država, koliko-toliko pokušaju da motivišu mlade da ostanu u Srbiji, a ovo je njegov način.

Radnici su prijatno iznenađeni ovakvom odlukom direktora.

“Za sada je jedan radnik dobio ovu sumu. Ja bih, iskreno, voleo da u ovoj godini u firmi bude još 20 beba”, kroz osmeh govori Bogoljub.

Naime, njemu je cilj da pomogne ljudima, a motivacija mu je to što uz ovakve doprinose, mladi odluče da posle obuke ostanu u firmi i nastave da rade.

“Svako treba da uradi nešto. Malo poslodavci, malo država – i natalitet će biti u porastu”, objašnjava Bogoljub Milenović.

Za kraj Bogoljub Milenović je rekao da mu je velika čast što mu se građani, ali i novinari javljaju u želi da ga pohvale ili podele njegovu priču. Pozvao je i svoje kolege da urade isto.

“Ne mora svako da daje radnicima 1.000 evra. Dovoljno je da svako da onoliko koliko može”, poručio je Bogoljub.

Izvor: nova.rs