Vlada ograničila cene tehničkog pregleda, oni se dosetili kako da naplate više: Srbin dobio račun za 3.000 dinara veći od propisanog

|

Na sednici Vlade Republike Srbije 7. februara 2022. godine doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila, kojom je određena najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda. Tako, najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tehnički pregled bi trebalo da bude 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara.

Ali kako je “Udruženje potrošača Efektiva” objavilo na Twitter-u, jednog vozača je umesto 6.000 dinara, tehnički pregled ove nedelje koštao čak 9.000 dinara.

“Iako je Vlada Srbije ograničila cenu tehničkog pregleda za putnička vozila na maksimalno 6.020 dinara, neki tehnički pregledi su se dosetili načina da to ograničenje zaobiđu, pa uz cenu pregleda, naplaćuju i obrazce. Tu je i nekakva usluga ‘fiz'”, objasnili su iz “Efektive” i savetovali potrošače da ovakve slučajeve prijavljuju tržišnoj inspekciji.

“Dobili smo informaciju, da su se svi tehnički pregledi u Boru, dogovorili da cenu drže na 7.000 dinara. Prijavili smo ovo ministarstvu trgovine, a vozače pozivamo na bojkot tehničkih pregleda koji krše ograničenje cene”, stoji u objavi na Twitteru.

Izvor: mondo.rs