Svi žele u Nemačku, a lekarka Ljiljana hoće nazad u zavičaj: Gde god da krenete uvek mislite na svoj narod

|

Poslednjih godina mnogo Srba sanja o životu preko. Nemačka nudi veće poslovne mogućnosti, lagodniji život i bolju zaradu. Međutim, oni kojima je pošlo za rukom da odu tamo, kažu da nije sve sjajno i da je ipak najlepše u svojoj zemlji i sa svojim narodom.

Doktorka Ljiljana Vitas u Srbiji je zavšrila Medicinski fakultet, ali nije imala sreće da se tu i zaposli. Naučila je nemački jezik i krenula put Nemačke.

“Želim svoje znanje da primenim na ovim prostorima, kako u lečenju pacijenata, ali i da kolegama prenesem sve ono što sam naučila u Nemačkoj sa kojom ostajem u stalnom kontaktu u smislu daljih edukacija”, kaže Ljiljana za magazin “Buka”

Na svojoj instagram stranici pruža savete i informacije svim kolegama koji žele da krenu njenim putem.

” Moja Instagram stranica je prvenstveno edukativnog karaktera. Tamo delim dosta stručnih sadržaja iz interne medicine na maternjem jeziku i ono što su mene ovde naučili. Ako delimo znanje, naša zajednica postaje veća i imaćemo više zbrinutih i samim tim zdravijih pacijenata, što nam je svima i cilj”.

Ljiljana je zadovoljna životom tamo, ali ipak želi da svoje znanje primeni na svojim prostorima.

“Svaki čovek je priča za sebe i čuli ste sigurno više različitih priča. Ja lično preporučujem svim kolegama edukaciju u Nemačkoj. A nakon što završite edukaciju, sva vrata su vam otvorena. I kojim god putem da krenete, ne zaboravite da uvek nešto date svojoj zajednici i svom narodu. Ja danas to činim putem mog Instagram naloga, a za koji mesec nameravam i u ličnom kontaktu u BiH”, kaže ona.

Izvor: kurir.rs