Svi misle da je život preko bajka, ali Željana otkriva istinu: “Dođu mi dani kada poželim da ostavim sve i odem…”

|

Mnogi Srbi u potrazi za boljim životom napuštaju svoje ognjište i odlaze preko. Da li je tamo zaista bolje odgovara jedna devojka koja je već tri godine u jednom gradu u Nemačkoj.

Željana Veličković je pre tri godine sreću potražila u Frankfurtu. Na početku je često dolazila u Srbiji, ali sada je definitivno odlučila da se nastani tamo.

“Kada sam završila srednju školu, znala sam da neću pokušavati da studiram jer nisam videla sebe u Srbiji u nekoj daljoj budućnosti. Imam rođake u Nemačkoj, pa sam u početku odlazila kod njih u goste i tada sam samo potvrdila da je Nemačka mesto gde želim da živim”, počinje svoju priču Zeljana.

Ovde nije uspela da pronadje posao, a posle jednog poslovnog iskustva joj je prekipelo i odmah je spakovala kofere.

“U jednom momentu mi je ‘prekipelo’ na tadašnjem poslu i odlučila sam da dam otkaz. Preko agencija sam ubrzo pronašla ponude za rad u Frankfurtu u jednom kafiću i bez razmišljala sam otišla. Ostala sam prvi put tri meseca, vratila sam se kući, ali sam tada shvatila da ovde nije više moje mesto i da mi nedostaju moj stan, moj posao, ali i prijatelji koje sam tamo stekla”.

Porodica, prijatelji, svi joj nedostaju, ali tamo je mukotrpno radila kako bi se uklopila u sredinu.

“Dođu nekada dani kada mi bude jako teško i kada poželim da pošaljem sve dovraga, spakujem kofere i vratim se kući. To su momenti kada sam bolesna, kada je Badnje veče, Božić… Ipak, kada me prođe taj trenutak slabosti, ‘sastavim se’ i nastavim dalje”, otkriva Željana koja kaže da nije sve bajno, ali da je ipak bolje nego u Srbiji.

Izvor: stil.kurir.rs