Sutra svedoči trudnica koju je oteo Uroš Blažić nakon masakra u Mladenovcu: Poznato kada će biti saslušan taksista

|

Istragu masakra kod Mladenovca vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, a u okviru nje će sutra biti saslušana trudna putnica iz taksija, koju je Uroš Blažić (21) iz Dubone oteo nakon stravičnog zločina. Dan kasnije, u sredu, trebalo bi da svedoči i taksista.

Tokom bekstva nakon ubistva osam osoba i ranjavanja još 14 ljudi u selima Dubona i Malo Orašje, Blažić je kod naplatne rampe Mali Požarevac, zaustavio taksi vozilo u kome se, pored vozača, nalazila i trudnica. Uz pretnje bombom, tražio je da ga taksista odveze do kuće rođaka u Vinjištu kraj Kragujevca, gde je, desetak sati kasnije i uhapšen.

Da podsetimo, masakr u Mladenovcu se dogodio 4. maja. Uroš Blažić otišao je u selo Malo Orašje, gde je hicima iz “kalašnjikova” ubio pet osoba, a zatim se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje. Na putu između ova dva sela ranio je i muškarce, koji su popravljali ogradu, a koji su mu se našli na putu.

On je na saslušanju priznao zločin pod izgovorom “da su kovali zaveru protiv njega”. U svom iskazu osvrnuo se na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole, kako je rekao, deca su ga ismevala, jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

– Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, pravoslavac sam, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – navodno je Blažić rekao tokom saslušanja.

On je rekao i da se družio sa poznatim ličnostima, i ispričao je kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima, i to Nikolom Đorđevićem, Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, a čak je i to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osećaju prema njemu.

Otac Uroša Blažića R. B. (55), koji je inače pukovnik u Vojsci Srbije, nakon zločina koji je počinio njegov sin je uhapšen, a uhapšen je i G. G. (49), ujak Uroša Blažića kod kojeg se skrivao nakon masakra, a gde ga je policija i uhapsila.

Izvor: 24sedam.rs