Stan u zgradi iz prošlog veka prodat za 2.700 evra po kvadratu: Beograđanka jednim pitanjem otvorila polemiku na mrežama

|

Bez obzira na sve težu finansijsku situaciju, potražnja za stanovima i nekretninama ne jenjava. Mnogi ulažu u nekretnine, a cene kvadrata i dalje rastu, te su u pojedinim krajevima na periferiji prestonice dostigle rast od čak 100 odsto, dok najskuplji kvadrat u Beogradu na vodi košta oko 10.000 evra.

Koliko su ljudi zapanjeni cenama kvadrata pokazuje i objava jedne Beograđanke čija je objava je pokrenula pravu polemiku na Tviteru.

“Živim u zgradi sagrađenoj 84. godine prošlog veka. Komšija prodao stan za 2.700 evra po kvadratu… Šta se ovo dešava ljudi?”, napisala je Beograđanka na svom Tviter nalogu.

Njeno pitanje bilo je okidač za brojne reakcije Tviteraša, pa se povela polemika da li je za kupovinu stana bolja stara ili nova gradnja.

“Stare zgrade su mnogo bolje i svakako više vredi od onih kartonskih kojima je kuhinja u dnevnoj sobi”, stoji u jednom od komentara.

Jedan tviteraš je pak napisao da su cene svuda skočile u roku od godinu dana: “Novi Sad 2.000, Zrenjanin 1.200, Kikinda 800 evra”, stoji u njegovom komentaru.

Međutim, jedan korisnik je napisao da su u staroj gradnji ranije bili drveni prozori te i da se ne mogu pohvaliti idealnom izolacijom.

“Sada obavezno kamena vuna, aluminijum ili PVC pa kvalitetnije unutra jer je onda stan kao luksuzan. Više sigurnostnih ventila sklopke, ravniji zidovi. Stara gradnja je neupordivo kvalitetnija. Novogradnja bezmalo kartonske kutije”, napisao je jedan Tviteraš, a drugi je dao svoje mišljenje:

“Stare betonske zgrade imaju lošu toplotnu i zvučnu izolaciju. Radije bih taj stan platio toliko nego u novogradnji. Te zgrade su morale da dobiju građevinsku i upotrebnu dozvolu i stanovi su uknjiženi. Ovo sad nazidaš pa dozvole ako budu budu”, stoji u njegovom komentaru.

Jedna Beograđanka je pak pohvalila staru gradnju i napisala da živi u centru Beograda u zgradi iz 1951. godine.

“Zgrada ima klasično prizemlje. Imam privatnost. Nikada nisu promenjene vodovodne cevi, ali sve besprekorno funkcioniše. Klima leti nepotrebna”, napisala je ona.

Izvor: kurir.rs