Srpkinja zbrisala bivšu “broj 1” i plasirala se u drugo kolo Vimbldona – Novak joj dao vetar u leđa: “Nadam se da ćemo zajedno jesti travu”

|

Srpska teniserka Natalija Stevanović napravila je senzaciju i plasirala se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad 19. igračicom sveta, Karolinom Pliškovom sa 2:0 u setovima.

Realno, ovakav uspeh niko nije očekivao od nje, a Srpkinja nije krila oduševljenje na konferenciji.

“Toliko emocija, jednostavno sam mirna… Kako? Kada smo gledali žreb gledala sam sa mužem i trenerom i navijali smo da budem ja i izašlo je moje ime. Ona je meni odgovarala po stilu igre, forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis, bilo je prvo da počnemo, pa ćemo da vidimo dalje”, rekla je Stevanovićeva.

Novak Đoković uspeo je da se plasira u treću rundu Vimbldona, a nakon pobede protiv Džordana Tompsona prokomentarisao je i veliki uspeh svoje zemljakinje, Natalije Stevanović koja je savladala bivšu teniserku broj 1, Karolinu Pliškovu, sa lakih 2:0 u setovima.

“Nisam je video, ali joj čestitam, to je fantastičan uspeh. Nije mnogo ljudi očekivalo od nje da se kvalifikuje i da pobedi favorita ovde i devojku koja je igrala finale ovde. Impresivan rezultat, nisam je puno puta video u životu. Znam da je dolazila u centar u Beogradu da trenira nekoliko puta, pa je poznajem površno. Kao svaki igrač i igračica koji se probija u Srbiji ima moju punu podršku nadam se da će joj to biti podstrek”, rekao je Đoković.

Kada je saznao da je Natalija pojela malo trave nakon trijumfa, Novak se nasmejao, a onda izgovorio nešto što će biti jedinoj srpskoj predstavnici u singlu veliki motiv.

“Nisam znao da je jela travu, nadam se da ćemo je na kraju jesti zajedno”, zaključio je Đoković.

Izvor: telegraf.rs