Sada je prvi reket sveta, a šta Novak zapravo ima od škole: O Jeleninom školovanju se malo zna

|

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od malena je voleo sport te je vredno radio i išao ka cilju da postane najbolji teniser sveta, što je na kraju i ostvario. O njegovom obrazovanju malo se zna. Naime, Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica. Ss 12 godina počeo je da ide u tenisku akademiju Nikole Pilića.

Sa 16 godina počeo je aktivno da se bavi sportom, pa srednju školu nije pohađao redovno već je samo polagao ispite. Novakova dva brata takođe su se bavila sportom u mladosti, ali sada su odustali od toga. Malo ko zna da Noletova majka Dijana ima završen DIF, a da je otac Srđan bio skijaš. Dakle, Nole je odrastao u porodici sportista.

Novakova supruga Jelena Đoković, rođena Ristić takođe je osnovnu školu pohađala u glavnom gradu. Nakon osnovnoškolskog obrazovanja upisala je Sportsku gimnaziju. Jelena je tamo upoznala svog budućes supruga Novaka Đokovića.

Jelena se takođe bavila sportom i trenirala je atletiku. Ona je kasnije diplomirala na Unverzitetu u Milanu, a posle je počela raditi za jednu libijsku naftnu kompaniju. Novakova lepša polovina uradila je doktorat iz menadženta.

Izvor: objektiv.rs