Raste euforija u Torinu pred finale Evrovizije: Dominiraju srpske zastave – Konstrakta već dobila jednu nagradu

|

Večeras od 21 sat počinje finale Evrovizije 2022, a predstavnici 25 zemalja, među kojima je i Srbija, daće sve od sebe da večeras na sceni velelepne torinske dvorane Palo Olimpiko osvoje brojnu publiku.

Publika koja je uglavnom iz zemalja finalista, stigla je u krajnje neobičnim kostimima ispred dvorane, a glavno obeležje svakom od njih jeste zastava svoje zemlje. Primetno je da dominiraju srpske zastave.

“Publika je dolazila već od 13, 14 časova danas, kako bi uspeli da uđu na vreme i kako bi zauzeli svoja mesta. Iako za tim nije bilo potrebe, iako, mogu da otkrijem, iako je najjeftinija karta koštala čak 150 evra”, rekla je Anastasija Čanović iz ekipe Kurira i otkrila da je za prvi red karta koštala od 450 do 500 evra.

Anastasija Čanović navela je da i da se Konstrakta odlično kotira na svim poljima. Naglašava da je naša predstavnica prva u glasanju novinara, ali i stručnog žirija.

“Uspeli smo da uđemo na probu, i videli da sve odlično funkcioniše. Kao što možete da vidite iza mene, publika već pokazuje ko bi mogao da bude njihov favorit. Ana Đurić Konstrakta nastupa 24. po redu. Popela se i po bodovima žirija, budući da je žiri sinoć imao priliku da gleda generalnu probu. Sem toga, Konstrakta je prva po glasovima novinara”, prenela je je Anastasija atmosferu pred početak finala.

A pred samo finale Ana je dobila veliku nagradu i to za performans. Njena pesma “In corpore sano” ocenjena je kao pravo umetničko delo, čiji svaki detalj nastupa priča svoju priču.

Voditelj programa upitao je Anu odakle joj inspiracija, a ona je duhovito i kratko rekla: “To je duga priča, zahvalna sam da je moj nastup prepoznat na ovaj način”, poručila je Konstrakta.

Izvor: kurir.rs