On je bio velika ljubav Nede Ukraden: S njim je želela i brak (FOTO)

|

Naša poznata folk pevačica, Neda Ukraden mnogo je volela čuvenog doktora Momu Jakovljeviću, ludo je bila zaljubljena i želela je brak i decu sa njim. Neda je o njihovoj vezi, koja je bila prepuna strasti, pisala u svojoj autobiografiji “Zora je svanula”.

U to vreme se ovaj poznati doktor hirurg bavio manekenstvom, a ova ljubav desila se neočekivano i Neda nije planirala da se ponovo zaljubi, jer je tada bila razvedena i razočarana u muškarce i u ljubav. Ovaj doktor Jakovljević pojavio se kao spas.

Prenosimio vam deo iz Nedine knjige, u kome je pisala o njemu:

– Mog zgodnog i šarmatnog Beograđanina upoznala sam na muzičko-modnoj fešti u Makedoniji, gde smo oboje nastupili, on kao maneken, ja kao pevačica. Bili smo skoro istih godina, s propalim brakovima iza sebe. Osim što je bio uspešan maneken, završio je medicinu i radio kao lekar. Stanovao je s roditeljima i mlađim bratom u jednoj lepoj staroj zgradi u poznatoj dorćolskoj ulici – napisala je pevačica.

Neda je rekla da su te iste večeri osetili da ih nešto povezuje. Osećala se kao da ga zna celog svog života. Kada su razmenili svoje brojeve telefona, rastali su se i već sutradan se videli u Beogradu. Jedan njen muzičar se razboleo, te se Neda setila i od dr Mome potražila pomoć. Oni su tada završili u njegovom stanu, gde je upoznala njegovu porodicu.Nakon tog susreta, ona je otputovala za Sarajevo, ali se njihova veza razvijala u pravom smeru.

– Nas dvoje smo, i pored fizičke razdvojenosti i paralelnih totalno različitih profesija, veoma brzo razvili ljubav i došli čak do priče o braku. Našu ljubav smo započeli u proleće, nastavili preko leta i dočekali jesen s ozbiljnom pričom o zajedničkom životu. Bili smo zaljubljeni, zreli i slobodni, a ja sam mnogo volela da budem ne samo pevačica nego i njegova obična devojka, koja sa njegovom mamom ide na pijacu, sprema ručak, neke moje specijalitete, što je nju posebno oduševljavalo. Tugovala sam jedino zato što moja ćerka nije bila sa mnom u Beogradu – rekla je pevačica. Nakon nekoliko meseci veze Neda je pozvala doktora Jakovljevića kod sebe u Sarajevo, da se upozna s njenim roditeljima i ćerkom.

Nedina porodica ga je lepo prihvatila, a pevačici je bilo najdraže to što je i njena ćerka Jelena uspostavila lepu komunikaciju sa njenim partnerom, Momom.

– Te 1987.godine naša veza je ušla u jednu ozbiljnu fazu, kada sam se prijavila na njegovu kućnu adresu, i postala Beograđanka. Svima smo kao par zapali za oko, pa se dešavalo da slušamo razne priče. Mnogi su radili na tome da nas rastave – rekla je Neda.

Ona je svog partnera povela na novogodišnju turneju u Kanadu. To je ujedno i bio prvi put da ona sa sobom vodi dečka na turneju, a svi su ga sa velikim oduševljenjem i prihvatili.Za Beograd su ih domaćini ispratili rečima “vidimo se na vašoj svadbi”.

Međutim,kada su se vratili u Srbiju, počeli su problemi. Neda je, kako je napisala, trebalo da upiše ćerku u prvi razred osnovne škole, a postavilo se i pitanje gde.

– Znala sam promena sredine, preseljenje, škola, jezik, život bez bake i dede, oca, familije, nije baš opcija na koju će moja ćerka pristati. Jedno sam sigurno znala, a to je da nisam želela da ona zbog mene i moje odluke pati. Zato sam odabrala da ja patim. I patila sam, dugo, dugo – rekla je Neda razlog kraja velike ljubavi.

Pevačica je otkrila da je doktor Jakovljević zapravo pomogao njenoj ćerki u trudnoći.

– Kako život promeša karte, govori to da 30 godina kasnije, baš on je, kao lekar, mojoj ćerki zaista mnogo pomogao da uspešno iznese trudnoću s trećim detetom i na svet donese mog divnog unuka, koji se rodio baš u bolnici u kojoj on radi – napisala je pevačica.

Izvor: kurir.rs