Oglasio se policajac i otkrio pozadinu policijske jurnjave kroz Beograd: Cela Srbija je bila oduševljena – “Javili su mi da je dobila sinčića”

|

Pošto je u gradu bila velika gužva zbog fudbalskog derbija Crvena zvezda – Partizan, a trudnoj sestričini Milana iz Ripnja svaka sekunda bila je veoma bitna, oni su odlučili da potraže pomoć, i to ne bilo kakvu.

Potpuno isto kao i prošle godine, kada je pomogao trudnoj komšinici da što pre stigne do porodilišta, uz asistenciju policije koja ga je pratila do GAK Narodni front u Beogradu.

Milan se sinoć našao u potpuno istoj situaciji, ali se ovog puta radilo o njegovoj sestričini.

Bio je šokiran jer je taj isti policajac bio u smeni kao i prethodnog puta, baš kada je u gradu bila prevelika gužva zbog derbija. Reč je o Bobanu Azanjcu, pomoćniku vođe smene dežurne službe Uprave saobraćajne policije za Grad Beograd.

– Kada je sestričina dobila jake bolove, majka i ja smo je stavili u auto i krenuli ka Narodnom frontu. Pozvao sam policiju tokom vožnje, jer sam znao da je derbi i da su velike gužve – kaže Milan.

Boban Azanjac, policajac, rekao je da su i on i njegove kolege isto tako bili šokirani, s obzirom na to da im se javio isti čovek za pratnju zbog trudnice.

– Nisam ja bio u toj pratnji, ali sam sve organizovao. Slučajnost, eto, desilo se da nas je isti čovek i pre godinu i po dana zvao zbog trudne komšinice, i isto tako je u gradu bila velika gužva. Hvala Bogu, i tada je sve prošlo kako treba – rekao je policajac.

On je radio noćnu smenu od 19 časova, a odmah nakon što ju je preuzeo stigao je i poziv od Milana, u 19.17 časova.

– Pitao me je da vozi malo brže, međutim, rekao sam mu da ću ili da pošaljem Hitnu pomoć ili patrolu. Pošto je bila velika gužva, smatrao sam da je bolje da pošaljem patrolu, koja ga je sačekala kod “Laste” na auto-putu i sprovela do GAK “Narodni front”. Sinoć je baš bila ogromna gužva u gradu, bila je utakmica, i hvala Bogu sve je prošlo kako treba. Javili su mi da je njegova sestričina dobila sinčića, i to je ono što je najbitnije u celoj priči, da je sve prošlo kako treba, da su i porodilja i beba dobro – kaže Azanjac.

On još dodaje i da su ovakvi pozivi građana za pomoć veoma česti.

– Naročito kada su ovako velike gužve u gradu. Ali, radimo selekciju. Svakom izađemo u susret, pomognemo, mada postoji procedura koja mora da se ispuni na kraju te kompletne akcije, uzimaju se podaci i od vozača, doktora, proveravamo da li je to stvarno tako, baš zato da ne bi bilo poziva stalno, naročito sada kada su kamere na sve strane. Ali, kada su u pitanju trudnica, dete, spasavanje života, bilo ko od nas postupio bi kao što sam ja – rekao je Azanjac.

Izvor: kurir.rs