Oglasila se novinarka nakon hit uključenja iz Vranja: “Desilo se, nisam razmišljala”

|

U emisiji Beogradska hronika pričalo se o dijalektu, a novinarka Danijela Manić Stoiljković uključila se direktno u program i svojim obraćanjem zbunila je koleginicu u studiju, a mnoge i nasmejala. Danijela je najpre rekla da Vranjanci jako vole svoj melodičan jezik, a onda svim gledaocima uživo pokazala kako to zapravo zvuči.

Ona je 30 sekundi uključenja iskoristila da praktično pokaže kako govore južnjaci. “Nisam te baš najbolje razumela, ne verujem da te je većina gledalaca razumela, ali je predivno zvučalo”, rekla je voditeljka u studiju.

Danijela je nakon bure koju je izazvala u javnosti objasnila zbog čega se gledaocima obratila na vranjskom govoru.

“Želela bih pre svega da kažem da volim svoj grad i svoj govor. Ja sam se uključila, nisam razmišljala, desilo se, u jednom trenutku je vrlo brzo samo krenulo iz mene. Čovek mora da voli i čuva svoje, ali i da poštuje tuđe i drugačije. Radila sam i priče koje se tiču tradicionalnog govora. Volim svoj grad, ali i sve različitosti i svaki deo Srbije”, rekla je Danijela Manić Stoiljković.

Danijela se pritom osvrnula i na novogodišnju dekoraciju u Vranju, koja je izazvala oprečne reakcije i komentare.

“Nekima se ne dopadaju. Moram da priznam da sam i ja pomislila da su kao iz horor firma kada sam ih prvi put ugledala. Međutim, vidim da se roditeljima i deci posebno sviđa, dolaze da se fotografišu. Čak sam i ja imala publiku kada sam se ‘butnala u ram’, okupili su se oko mene i slikali”, rekla je novinarka kroz smeh.

Izvor: mondo.rs