Od danas počinje dodela turističkih vaučera: Ovo su svi detalji i uslovi

|

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija izjavila je da će od 1. januara početi prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji, koji se dodeljuju u cilju podsticanja unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

Ona je istakla da se vaučeri u vrednosti od 5 hiljada dinara mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja van grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. godine.

Prijave će se primati od 01. januara 2022. zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine, a potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP “Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Rezervacija smeštaja se vrši kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega ugostitelj izdaje potvrdu o rezervaciji. Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji dodele vaučera biće objavljena na internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija najkasnije 31. decembra 2021. godine, i biće ažurirana dva puta nedeljno

Sve detaljne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani građani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Izvor: telegraf.rs