Natašino iskustvo o radu u banci: Radila sam kao konj, klijenti drski, a kolege hvataju krivine – Svanulo mi je kad sam dala otkaz

|

Beograđanka Nataša Popović je na svom TikTok nalogu podelila iskustvo kao nekadašnja zaposlena u banci. Kako ona navodi posao je bio preobiman, radno vreme se nije znalo a sve to se nije plaćalo adekvatno. Ovo su delovi njene iskrene ispovesti:

“Iskreno, meni je u banci bilo grozno, radila sam kao konjina ni za kakve pare. Mislila sam da je to gospodski posao, da sam ja gospođa u beloj košulji, našminkana, suknjica do kolena, sve super”, započela je Nataša, pa je opisala prosečan radni dan u banci.

“Od 9 sati do 16.30č radi se sa klijentima. S tim što vi dolazite u 8 č zbog trezora, uzimanja novca, jutarnjeg sastanka, štampanja kursne liste.
Vi dobijete platu za jednu poziciju, međutim, radite sve: uplate, isplate, umatičenje komintenata, radite sa pravnim licima. Radite otvaranje i zatvaranje računa. Nudite proizvode banke, vodite ljude na multifunkcionalni bankomat. Učite ih kako da uplaćuju sami na kreditnu karticu, kako da podižu novac, kako da uplaćuju sebi novac. Poručujete kreditne i debitne kartice”, opisala je svoja zaduženja, a zatim se osvrnula na međuljudske odnose.

“Svako od kolega hvata krivine i gleda da ostvari svoje ciljeve, mesečne, godišnje ili kvartalne. Mislite da idete kući u 5 popodne, ali nije tako.
Iz banke svi izlaze kada svi završe. Nema jedan da izađe. U banku svi zaposleni ulaze i izlaze u isto vreme”, otkriva Nataša i dodaje:

“Ako sam ja nešto pogrešila ili moja koleginica, ostajemo svi dok se taj problem ne reši. Bilo to višak, manjak ili ukoliko klijent uđe u pola 5, obezbeđenje je dužno da ga pusti unutra. Ako on radi stambeni kredit, čekamo ga mi bato do 18 h, svi unutra. Pa onda on izađe…mi ti tako jednom izađemo u 21 h”, priseća se Nataša rada u banci, i dodaje:

“Količinu bezobraznih, nevaspitanjih, nekulturnih, drskih ljudi ne mogu da vam objasnim. To je jedna razmena negativne energije na dnevnom nivou gde ja i da dođem kući u 6, ja imam vremena li nemam energije da se vidim sa bilo kim. Bukvalno mi je svanulo kad sam dala otkaz”, završava Nataša svoju iskrenu ispovest.

Izvor: luftika.rs