Nakon prolećnih 23 stepena, sledi obrt: Do kraja marta sunčano, a zatim stižu kiše i grmljavine

|

Prema prognozama meteorologa, u toplom i stabilnom vremenu uživaćemo do kraja marta, kada nastupaju promene i pogoršanje 31. marta i 1. aprila. Početak aprila obeležiće padavine i pogoršanje vremena.

Ovih dana vreme u Srbiji je pravo prolećno. Maksimalna temperatura u četvrtak dostigla je 23 stepena. Ipak, noći i jutra su vrlo hladna, u mnogim predelima uz mraz i tempertaure ispod 0.

“Vikend pred nama obeležiće potpuno vedro i stabilno vreme. Jutro će biti sveže, u dolinama i kotlinama sa maglom, a ponegde još može biti i slabog mraza. Tokom dana relativno toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura biće od 18 do 22 stepena, u Beogradu oko 20 stepeni. Vetar će biti slab, promenljiovog smera”, prognozira Đorđe Đurić.

U ponedeljak i utorak zadržaće se sunčano i toplo, dok bi u sredu moglo biti više oblaka, a ponegde u večernjim časovima može biti slabe kiše. U četvrtak u svim predelima Srbije biće oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina očekuje se krajem dana i uveče. Kiše u pljuskova sa grmljavinom biće i u petak 1. aprila, kaže Đurić.

Iako nešto svežije, u četvrtak i petak biće umereno toplo, uz maksimalne temperature od 15 do 20 stepeni. Zatim se očekuje prodor hladnog fronta i hladnije vazdušne mase sa severa i severozapada, pa se narednog vikenda očekuje promenljivo oblačno i svežije za oko pet stepeni.

Prema trenutnim prognozama nakon sledećeg vikenda usledila bi stabilizacija vremena i vreme bi bilo sunčano i pravo prolećno.

Izvor: kurir.rs