Mog oca poštujem, a sa maćehom ne govorim: Princ Filip o porodičnim odnosima

|

Princ Filip Karadjordjević dao je ekskluzivni intervju za Kurir u kojem otkriva u kakvim se odnosima nalazi sa ocem i maćehom.

“Moj otac, prestolonaslednik Aleksandar je glava kuće Karađorđevića, poštujem njega i sve njegove odluke, a s maćehom ne govorim. To što sam postao princ naslednik podrazumeva nove dužnosti za mene i mog sina Stefana sutra, kao i odgovornost da osiguram snažnu budućnost dinastiji. Nemam političke ambicije, ali sam uvek na strani naroda i pojedinaca, za koje želim bolje društvo”.

Princ Filip nije zadovoljan jer su ceremoniju abdikacije sina Petra izveli njemu iza leđa.

” Ceremonija je bila u Sevilji po Petrovoj želji, a on je obavestio oca, koji je u Londonu, što je bila i njegova dužnost. Sva trojica nas braće imamo vrlo dobre odnose sa ocem. S maćehom ne govorim, svako živi svoj život.”, kaže princ.

Novinari su postavili pitanje zbog čega su u takvim odnosima sa maćehom, na šta je on odgovorio:

” Imali smo neke interne konflikte, koji su i generacijsko pitanje, ali želim da to ostane privatna stvar. Porodice nigde nisu idealne. Tačno je da otac nikad nije bez maćehe u blizini i da je njeno prisustvo obavezno u svakoj situaciji. Ali otac je glava porodice.”.

Izvor: kurir.rs