Milija je doktor nauka, smešila mu se Evropa, a on je ostavio sve i izabrao selo kraj Knića

|

Milija Palamarević studirao je Veterinarski fakultet u Beogradu i smešila mu se velika karijera, ali on je odlučio da život nastavi u Srbiji i to na selu i mnogi mu skidaju kapu zbog tog poteza.

“Srednju poljoprivrednu školu sam završio Кraljevu, kasnije sam odlučio da se dodatno obrazujem i upišem fakultet u Beogradu, koji sam završio pre roka sa prosečnom ocenom 9,61. Volim veterinu, upisao sam doktorske studije i to sam završio ove godine u januaru mesecu, a u međuvremenu sam se i oženio, postao otac dvoje divne dece i ostao tu gde su mi koreni”, priča Milija, a zatim dodaje:

“Ove godine uspeo sam da završim štalu na dva sprata, gde mogu da smestam i do 200 krava simentalki koje daju dosta mleka, trenutno imam oko 120 grla krupne stoke. U prizemlju mi se nalazi sva mehanizacija koja mi je neohodna za pripremu hrane za životinje. Planiram da moju štalu upunim u punom kapacitetu i ne odustajem od te namere, jer bih pre živeo u selu nego hodao beogradskim asfaltom”.

Milija je zavrsio i doktorske studije.

“Biti jedini veterinar u svom selu nosi veliku odgovornost, domaćini te gledaju kao člana porodice, jer u stočarstvu kojim se bave, moja pomoć im je preko potrebna. Zimi iako ima manje posla na selu, to ne znači i za mene, kao veterinara zovu me na sve sve strane, ne gledam kada je kiša, dubok sneg ili grad, moje znanje im je preko potrebno, a ja pomoć drugima nikada ne odbijam. Кada živite na selu, uvek se nađe posao i nemate slobodnog vremena, kada obrađujete sve livade i pašnjake u krugu od deset kilometara dan mora da vam počne rano pa čak i pre sunca, u pet sati ste već na nogama i ne završava se kad sunce zađe već kada se sve livade pokose, stoka namiri i kao veterinar pomognete svojim komšijama”, priča Milija.

Izvor: kurir.rs