Kraj februara donosi naglo zahlađenje: Meteorolog najavio kakav će biti mart i kada stiže lepo vreme

|

Meteorolog Đorđe Đurić u novoj prognozi za vikend i naredne dane najavljuje smenu vremena. U četvrtak i petak sunčano, do 15 stepeni, ali vikend donosi zahlađenje, kaže Đurić. U Srbiji će u četvrtak i petak biti sunčano i toplije, ali se ujutro očekuju slab mraz i magla. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C.

U subotu sa severozapada sledi jako naoblačenje sa slabom kišom, dok će na jugoistoku pre podne biti sunčano. U nastavku vikenda i u nedelju u Srbiji se očekuje prodor hladnije vazdušne mase. Očekuje se i pojačanje istočnog i severoistočnog vetra, tako da će vetar biti jak, na planinama i na istoku Srbije i sa olujnim udarima.

“Biće oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz vejavicu i uz povećanje snežnog pokrivača. Maksimalna temperatura biće od 3 do 7°C, u Beogradu do 5°C. U toku večeri i noći uslova za susnežicu i sneg biće i u nižim predelima na jugu i na zapadu Srbije”, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

Poslednjeg dana februara i prvog dana marta očekuju su temperature koji stepen ispod proseka, a potom se tokom prvih dana marta vrednosti vraćaju na prosečne vrednosti.

“Iako se za vikend i početkom sledeće sedmice očekuje zahlađenje, pravih zimskih uslova biće samo u planinskim predelima, dok da smo još uvek kalendarski i dalje u zimi, može da nas kratkotrajno podsete susnežica i sneg u nedelju uveče i početkom sledeće sedmice u južnim i centralnim predelima Srbije”, najavljuje Đurić.

Izvor: mondo.rs