Kiša poplavila Ivanjicu, voda ušla u kuće i dvorišta: Građani kofama i pumpama regulišu džumbus nastao izlivanjem kanalizacije

|

Ogromna količina kiše koja je za kratko vreme pala na području Ivanjice izazvala je probleme na atarskim i nekategorisanim putevima dok je na gradskom području atmosferska voda plavila dvorišta i suterene pojedinih stambenih objekata.

“Poplava je kad god padne kiša. Nismo se žalili, nemam kome da se žalim. Kad smo tu izbacujemo vodu, kad nismo, ona uđe ispod temelja. Džaba što smo sve uložili u ovu kuću kad će jednog dana temelji da potonu”, kaže za Info ligu Dušanka Vukašinović, koja u kabanici kofama izbacuje vodu iz svoje kuće.

U Starovlaškoj i Golijskoj ulici u naselju Bedina Varoš meštani su vodili višečasovnu borbu sa rekom koja je tekla ulicom.

“Problem je što je ulica izdignuta i što atmosferske padavine nemaju kud. A susedna ulica stalno preti da se izlije ovde jer je atmosferska voda ušla u cevi u koje nije smela. Tuda je uvek išao potok. Ja sam 40 godina ovde, a potok je bio tu i ranije. Kanalizacija nam izbacuje otpad. Katastrofa je koliko retko ovu ulicu peru. Džabe je da se pere posle kiše. Nije niko pokušao da reši, samo očiste šaht”, objašnjava Dušanka.

Mladomirka Vukašinović naglašava da su poplave stalna pojava, od kako je urađena ulica.

“Pumpom moramo da regulišemo. Prošle godine kad su bile poplave bio je džumbus. Žalili smo se da izbija voda, ali ništa nije urađeno”, očajna je Vukašinovićeva.

Prema rečima predsednika opštine Ivanjica, Momčila Mitrovića, štete na putnoj infrastrukturi su velike i biće sagledane u narednim danima.

Izvor: telegraf.rs