Jedan mladić u Beogradu zaustavio je čoveka na ulici, a zbog onog što mu je rekao zamalo da se rasplače: “Mislio sam da mi traži novac, ali…”

|

Jedna žena, koja radi u jednoj pekari u centru Beograda, otkrila je da je jedan mladić juče kupio obrok u pekari momku kome je potrebna pomoć.

– Mladić koji ima tridesetak godina, prišao je juče ispred pekare skromno jednom momku koji je tuda prolazio. Pošto sam bila ispred pekare, čula sam njihov razgovor. Skromni mladić je zaustavivši momka hteo nešto da ga upita. Ljubazno se izvinio što smeta i oduzima mu vreme. Rekao je da ne želi novac za cigarete ili neke gluposti, već samo ako ima malo novca da mu kupi nešto da pojede – rekla je žena iz pekare, i još dodala:

– Videla sam mu suze u očima i opet je spustio glavu. Sigurno ga je bilo sramota. Rekao mu je da je u veoma teškoj situaciji.

Mladić koga je zaustavio, upitao ga je odmah šta želi da jede i ušli su u moju pekaru.

– Gledala sam ih obojicu, bilo mi je mnogo žao… Ovaj skromni mladić je uzeo samo burek, a ovaj drugi ga je pitao da li želi još nešto, da li želi i jogurt, ali on je odbio rekavši da mu treba samo nešto da pojede. Zahvaljivao mu se nebrojeno puta i izašao je napolje. Mladić koji mu je kupio da jede, ostao je sa mnom, i videla sam da je bio zabrinut.

Ispričao mi je kako ga je mladić zaustavio na ulici i kako je odmah pomislio da mu sigurno traži novac za cigarete, međutim on je ljubazno zamolio da mu kupi da jede ako ima novca… Zbog toga što mu je rekao došlo mu je da zaplače kao kiša. U jednom momentu se pokajao što mu nije kupio još nešto, ali je skromni mladić brzo izašao iz pekare, dok je ovaj ostao u pekari zamišljen sa suzama u očima i pod jakim utiskom – kaže ova žena, koja dodaje da još uvek ima ljudi u kojima ima empatije.

Bila je srećna zbog toga, ali i sama je primetila da je taj momak u veoma teškoj situaciji.

– Ne znamo šta se desilo s njim, mi iz pekare smo mu već par puta dali da jede, kupovali su mu i drugi ljudi. Mladić ne priča puno, skroman je i želi samo da pojede nešto. Verovatno ima veliki problem, i iskreno se nadam se da će mu neko uskoro pomoći.

Izvor: kurir.rs