Grk objasnio zašto je Srbiji vrednije srebro od nemačkog zlata: “Pogledajte sliku, sve je jasno”

|

Košarkaška reprezentacija Srbije je i na više nego uspešno završila takmičenje na ovogodišnjem Mundobasketu, pošto je osvojila srebrnu medalju u dalekoj Manili. Srbi su u finalu poraženi od Nemačke sa 83:77, ali, bez obzira na to, oni su ostvarili neverovatan uspeh i iza sebe ostavili Kanadu i Ameriku.

Čitava nacija širom sveta je pratila utakmicu između Srbije i Nemačke, navijala je, bodrila momke koji su grizli na parketu kao i one pored terena… Svi su bili kao jedan. Kako je i sam selektor Pešić napisao pred meč četvrtfinala sa Litvanija – svi za jednoga, jedan za svi.

Ostao je gorak ukus u ustima zbog toga što je malo nedostajalo protiv Nemačke, ali, u svakom slučaju ovi momci ponos nacije. Košarkaši Srbije su već krenuli čarter letom iz Manile ka Beogradu, gde nema sumnje da će biti dočekani kao pravi šampioni.

Upravo zbog toga se oglasio i grčki novinar Aris Barkas, koji je objasnio razliku između Srbije i Nemačke, te je pokazao i zašto je naša zemlja – zemlja košarke.

“Srbija je otišla sa srebrnom medaljom i čarter letom. Šampion Nemačka leti običnim letom, ali su dobili bar biznis klasu. Sve vam je jasno… Nemačka, pokažite ljubav šampionima i sportu koji vas je obradovao”, poručio je Aris Barkas.

Izvor: telegraf.rs