Estrada u panici: Poreska češlja ugovore novogodišnjih angažmana – Na meti Lukas, Đani, i još 5 najplaćenijih zvezda

|

Poreska uprava Republike Srbije najavila je kontrolu ugostiteljskih objekata koji su radili u novogodišnjoj noći, sa najvećim akcentom na mesta u kojima su nastupale najplaćenije estradne zvezde.

Poreska je zvaničnim saopštenjem obavestila organizatore dočeka. Kako se spekuliše, predmet istrage biće honorari estradnih zvezda.

“Napominjemo da Poreska uprava rešenjem izriče meru privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju do 30 dana poslodavcu iz oblasti ugostiteljstva, turizma, posredovanja i drugih delatnosti, ako organizuje izvođenje estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa, angažovanjem interpretatora i drugih lica bez zaključenog ugovora ili ako Poreskoj upravi u propisanom roku ne dostavi pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima”, stoji na sajtu Poreske uprave RS.

U medijima su izašle informacije o visini honorara pevača u novogodišnjoj noći koje su bile vrlo visoke. Poreska sada želi da utvrdi da li se zvanični honorari koje su izvođači neretko potvrđivali javno poklapaju sa onima u ugovoru. Njihove sumnje glase da su mnogi od estradnih umetnika “na papiru” pristali da pevaju za upola manje svote od onih koje su zaista uzeli, te da su ostatak dobili “na ruke”.

Aca Lukas, jedan od najplaćenijih muzičara, nastupio je u jednom popularnom klubu, a govorilo se da će u najluđoj noći biti bogatiji za čak 60.000 evra. Njegov kolega Aco Pejović je za nastup u hotelu navodno uzeo 45.000 evra. Radiša Trajković Đani, nastupio je u jednom restoranu, navodno, za honorar od 40.000 evra.

Aleksandra Prijović pevala je u luksuznom beogradskom hotelu za, kako se nagađa 35.000 evra. Seka Aleksić i Dara Bubamara ugovorile su prema tvrdnjama izvora novogodišnje tezge za 25.000 evra. S Darom je nastupao i Sloba Radanović, koji je uzeo istu sumu kao starija koleginica. Rada Manojlović je naplatila 20.000 evra za nastup u jednom restoranu, a Nataša Bekvalac navodno je za doček i reprizu Nove godine dobila 70.000 evra, a nastupila je u dva hotela u Beogradu.

Izvor: telegraf.rs