Ekskurzije postaju san mnogih učenika: 7 dana na Avali 20.000, a šetnja do Kalemegdana 3.000 dinara

|

Roditelji predškolaca i školaraca besni su zbog ogromnih cena izleta i ekskurzija. Mnogi će uskoro samo sanjati o ekskurziji.

“Moje dete je u predškolskoj ustanovi vrtića na Novom Beogradu. Stigla nam je ponuda da deca idu na sedmodnevnu rekreativnu, ali na Avalu, koja je udaljena nekoliko kilometara od nas. Za tu ekskurziju, koja bi trajala sedam dana, cena je 20.000 dinara. Iznos me je zaista zbunio, ali sam bila spremna da platim da moje dete ne bi bilo izdvojeno od druge dece. Inače su prethodno bili na jednodnevnom izletu po Kalemegdanu koji smo platili 3.000 dinara po detetu, što je i mene i druge roditelje prilično razljutilo, ali smo deci ipak to priuštili, da opet niko od njih ne bi bio izopšten”, priča jedna mama iz Beograda.

Da biste ispratili dete u Svilajnac potrebno vam je najmanje 5.000 dinara.

“Deca su nam nedavno išla i u Svilajnac u posetu Dino parku. Za to smo platili 5.000 dinara po detetu. Otišli su u devet sati ujutru, a vratili se u pet po podne, te smo se mi roditelji zapitali šta su naša deca, sem duge vožnje autobusa, kratkog izleta i jednog obroka, uopšte dobila”, kaže još jedan roditelj.

Roditelji se pitaju dokle će ovako ići. Mnogi će morati da dižu kredite kako bi deci omigućili detinjstvo.

Izvor: Kurir.rs