Baka odbila da ide sa unucima na more: Kragujevčanka se požalila na majku pa izazvala oprečne komentare

|

Bez obzira na to što je ljubav između bake i unuka bezgranična, svejedno je ne bismo trebali iskorišćavati. Danas su stvari malo drugačije. Sve više baka i deda nije presrećno kad im se najave deca i unuci, i kad treba pričuvati tu decu na dan, dva, nedelju ili mesec dana.

Upravo sa takvom situacijom susrela se jedna Kragujevčanka. Ona je samo htela dobar odmor i kupanje na plaži. Istovremeno je htela i svojoj deci da priušti nezaboravno letovanje. Sve je pripremila za dobar odmor i rezervisala apartman a u plan je uključila i svoju majku, ne očekujući negativan odgovor.

Teško je letovati s decom i kad su roditelji u kompletu, bio je najčešći komentar koji je čula ova mama. A tada joj je sinula ideja da povede svoju mamu.

Deca vole baku, a baka jedva čeka svaki momenat koji može provesti sa njima. To je kombinacija koja će svima odgovarati. Baka će uživati, oni će se napokon odmoriti, a deca će u školi sa drugovima prepričavati doživljaje s mora.

Međutim, njen plan izjalovio čim ga je predstavila svojoj mami. Ona joj je rekla da joj je strašno bolno to uopšte izgovoriti, ali da ne želi s njom na letovanje. Te je godine već bila na moru, a ima puno planova i radova po kući i vrtu koje je planirala baš za taj period.

Ne radi se o tome da oni ne vole svoje unuke, ali nove bake i deke su odlučili da treba da se desi promena u porodici koja je uvek računala na baka-servis. Da li je to sebično od njih? Pomalo jeste, ali ne nužno loše. Zbog čega je pogrešno ne hteti čuvati unuke, danas kad postoje dadilje, mnogo mlađe i okretnije, tako da detetu ništa ne fali.

Mnogi su u ovoj priči podržali baku. Prijateljima i porodici nije jasno kako joj je takvo nešto uopšte palo na pamet, a neki su dali komentar da je ovaj predlog sebičan.

Neki su pak stali na stranu mame, ne gledajući na to kao na sebičan gest, već kao na snalažljivu ideju koju bi prihvatila većina baka. Bilo je dosta onih koji su se baš šokirali što je majka ove Kragujevčanke odbila jer bi većina baka dala sve na ovome svetu da ih njihovo dete povede na odmor s unucima.

Izvor: espreso.co.rs