Automobilski gigant gradi fabriku u Inđiji: Biće to jedna od najvećih investicija u regionu – Potpisani protokoli i deo ugovora

|

Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija rekao je da će u to mesto doći novi investitor iz domena automobilske industrije koji će graditi svoj porizvodni pogon na preko 700ha “što će biti jedna od najvećih investicija u jugoistočnoj Evropi”.

Pogon će se nalaziti u jednoj od radnih zona čije je formiranje usvojeno na nedavnoj sednici Skupštine opštine Inđija.

Dolazak automobilskog giganta i novu investiciju prethodno je najavio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Sajma automobila. Potpisani su protokoli i jedan deo ugovora koji idu ka realizaciji investicije i vrlo brzo će se znati rezultat, prenosi portal Gradske info.

Pomenuta investicija će otvoriti 4 do 5 hiljada novih radnih mesta. Pošto je potpisana klauzula o tajnosti za sada ne sme da se iznosi podatak o kom investitoru se radi, a Gak je rekao da je ova investicija od velikog značaja ne samo za Inđiju, nego i za Srbiju i čitavu jugoistočnu Evropu. Kako je Gak istakao, ovo će biti jedna od najvećih investicija u čitavoj jugoistočnoj Evropi u poslednjih 30 godina, a prethodi joj još jedna o kojoj će uskoro biti reči, a koja je deo ovog velikog projekta.

Izvor: telegraf.rs