Astronomske cene iznajmljivanja automobila na letovalištima: “Kao da kupujemo novi auto” – Susedi naplaćuju i do 180 evra po danu

|

Porast cena glavna je tema poslednjih par meseci. Poskupelo je sve – od hrane, preko goriva, letovanja i svega što je povezano sa letovanjem. Još jedan udar na džep turista je i iznajmljivanje automobila u popularnim letovalištima. Agencija ima dosta, a praksa je da izaberete da li ćete platiti najam vozila na dan, nedelju ili mesec dana, a zatim sami vozilo napunite gorivom i vozite.

Na Fejsbuk grupi Krf na dlanu naši sugrađani uverili su se i podelili svoja iskustva ne samo u veće cene već i poteškoće da uopšte dođu do slobodnog vozila. Jedan korisnik napisao je da je čak za 5 dana najma prosečnog automobila platio 270 evra, što je najjeftinije od svih ponuda koje je uspeo da pronađe.

Što ce tiče Crne Gore, na platformi jedne agencije koja se bavi iznajmljivanjem automobila na teritoriji države, za period od 3 dana došli smo do cene od čak 65.000 dinara, što je negde oko 180 evra po danu.

Može se primetiti da je su naše komšije zabeležile najveći rast u poslednje 3 godine, to je skoro 300% poskupljenja. Kada govorimo o Beogradu, na sajtu jedne od prestoničkih agencija, izražene cene kreću se od 3.500 dinara do čak 20 hiljada za luksuznije automobile.

Izvor: espreso.co.rs