Apotekarka Ivana napustila posao u stranoj firmi: Sada se na dedovini bavi onim što je oduvek volela i odlično zarađuje

|

Svedoci smo da već duže vreme imanja na selu propadaju ili da se prodaju u bescenje. Međutim, Ivana je odlučila da ne bude deo ovog trenda, već da dedovinu u Srpskoj Crnji iskoristi za pokretanje porodičnog biznisa. Po struci je farmaceut. Iako je radila u ozbiljnoj farmaceutskoj kući rešila je da napusti siguran posao i da se oproba u preduzetničkim vodama.

Tako je u naselju tik uz granicu sa Rumunijom osnovala firmu za proizvodnju čajeva CHI i osnovala svoj brend.

“Trenutno živim u Beogradu, a radim na relaciji Srpska Crnja – Beograd. Koliko često sam u Srpskoj Crnji zavisi od sezone i količine posla. Ja bih iskreno volela da se preselimo u Srpsku Crnju. Ipak, dok deca ne završe škole to neće biti opcija. Nadam se da se Crnja neće promeniti i da će me sačekati sa svim blagodetima seoskog života”, kaže Ivana.

Lepa apotekarka Ivana priznaje da su joj čajevi bili ljubav još od studentskih dana.

“Koliko god da sam bila poslovno obuhvaćena korporativnim svetom u velikoj međunarodnoj farmaceutskoj kompaniji, ova ljubav je uvek negde tinjala kao ono čime konačno želim da se bavim. Počeli smo sa monokomponentnim čajevima – Zlatni čaj od cveta kamilice, od lista nane, matičnjaka, žalfije, korena belog sleza. Sada već imamo i prve mešavine – Zlatni čaj od koprive, kupine i aronije, Zlatni čaj od uve, maline i borovnice i slično”, kaže Ivana.

Svako njeno pakovanje ima priloženu specijalnu čajšiku koja je ujedno kašika, cediljka i dozirka.

“To je naša patentirana cediljka, koja olakšava proceđivanje čajeva naročito ako ste u žurbi ili niste kod kuće. Čajšika je nastala tako što sam razmišljala kako mi je mrsko da cedim čaj tj. da perem svo to posuđe koje ostaje u sudoperi zbog samo jedne šolje čaja”, otkriva Ivana i svima poručuje da uspeh u poslu nije zarađen novac, već novac zarađen kada radiš ono što voliš.

Izvor: kurir.rs