Anastasija i Maksim došli u gradu na Moravi i potpuno su oduševljeni: Ne znaju srpski, ali sa komšijama već razmenili recepte

|

Бračni par Anastasija i Maksim dugo su razmišljali gde bi mogli van svoje države da nastave život. Došli su u Čačak i malo je reći da su oduševljeni, pa ne isključuju mogućnost da u gradu na Moravi ostanu zauvek.

Maksim je fitnes trener, a Anastasija kozmetolog i planiraju da u Čačku pokrenu samostalne poslove. Iako ne govore srpski sve razumeju, a okolina ih je odlično prihvatila.

“Došli smo pre dva meseca, ovde je dosta toplije za razliku od naše zemlje, kada smo došli tamo je padao sneg, a ovde je bilo lepo vreme, lepše se živi, ima više sunca, ljudi su dobri, dobro je za zdravlje jer može dosta da se šeta, što je super”, izjavio je Maksim.

“Ja ne pričam srpski, ali posle tri nedelje provedene ovde razumela sam sve. Zanimljivo je to što kada smo otišli u crkvu sveštenika smo potpuno razumeli, jer je staroslovenski sa ruskim jako sličan. Ja sam jedan mesec studirala u Novom Sadu i putovala puno ranije, zato sada pričam malo bolje, probam, iako sam svesna da imam puno grešaka, ali hoću da naučim jezik jer je kako lep”, dodala je Anastasija.

Kod nas im se najviše svidela hrana, a već su sa komšijama ramenili neke recepte.

“Naučili smo da spremamo domaći hleb, domaćinski, a Anastasija je Srbe naučila da spremaju pilenje. To je naš specijalitet, meso u testu koje se kuva, to je malo strano za Srbiju, mi ne volimo da jedemo nešto ako ne znamo sta se unutra nalazi”, kaže Makisim.

Izvor: kurir.rs