Amerikanka udata za Srbina iznela utiske o našoj zemlji: “Svi ogovaraju, Srpkinje se oblače isto – Sede u kafićima po dva sata sa jednom kafom”

|

Kejsi Dugan Blagojević je Amerikanka koja je udata za Aleksu iz Srbije. Pre venčanja sa njim je više puta je bila u Srbiji, a o svom iskustvu pisala je na blogu “That American Girl”.

Ona je primetila da Srpkinje vole da sede u kafićima po dva sata sa jednom kafom. Čudno joj je kako nemamo naviku da naručimo kroasan, kolač ili sendvič uz piće.

“Ogovaraju. Pričaju o tome šta nosi, šta je ko rekao, zašto je to uradila i ko je izlazio sa tim tipom? Na neki način je slično kao u Njujorku. Svi površno znaju nekoga ko poznaje nekog drugog… skoro kao srednja škola”, piše Kejsi.

Kako Kejsi smatra, Srpkinjama fali i malo kontrole. Kaže da u Americi i kad sretneš bivšeg, ipak proćaskaš neobavezno, uprkos neugodnosti, a devojke odavde odmah pokazuju nezadovoljstvo i ne kriju svoje trenutno osećanje.

“Ne sviđa mi se ta devojka, pa neću da sedim tamo; Ne sviđa mi se ova pesma, pa neću da igram; Ljut sam na svoju devojku, pa ću se mrštiti sa ovog stola”, navodi Amerikanka na svom blogu.

Ona i njeni prijatelji su navikli da žive sami već od 18. godine i čudno joj je što neko živi sa roditeljima u ranim tridesetim.

Još nešto što je primetila jeste razlika u prijateljstvima. Srbi imaju svoje prijatelje od detinjstva i sa njima se druže kroz ceo život, dok oni u Americi, putujući po državi zbog fakulteta, stalno upoznaju nove ljude.

“Nema ničeg lošeg u tome, samo kulturološka razlika”, dodaje Kejsi.

Kada je reč o modi, Kejsi kaže da se u Srbiji devojke oblače lepo, ali da je u glavnom u pitanju isti “ženskasti” stil. Bez osude, piše o tome kako Srpkinje imaju stila, ali ne eksperimentišu previše.

“Ako vidite devojku sa roze kosom i velikim čizmama u Beogradu, 99 odsto šanse je da je turista”, zaključuje srpska snajka iz Amerike.

Izvor: noizz.rs