Akcija spasavanja bebe digla na noge ceo region: Roditelji otišli da šetaju – Dete “zaboravili” u autu na 50 stepeni

|

U sredu nešto pre 13 sati vatrogasci u Umagu primili su dojavu da je u jednom parkiranom vozilu zaključano i ostavljeno samo dete.

„Na poziv policije u 12:54 poslata su dva vatrogasca sa jednim vozilom. Videvši u kakvom je stanju dete, bez oklevanja ra bili smo staklo na autu, izvukli dete i zbrinuli ga sve do dolaska Hitne. Srećom dete je u redu, ali preventivno je prebačeno u bolnicu u Izolu, na detaljnu kontrolu”, prepričavaju vatrogasci nesvakidašnju intervenciju.

“Sigurno se pitate gde su u toj priči roditelji deteta. I mi smo se pitali. Nakon što smo dete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dečija kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas“, napisali su vatrogasci na profilu na Fejsbuku.

“Nemamo reči na tu intervenciju. Nije to telefon da ga zaboraviš u autu”, rekao je Bojan Štokovac, zapovednik vatrogasaca iz Umaga, nakon intervencije u Istri kada su vatrogasci spasili bebu koju su roditelji ostavili samu više od pola sata. Roditelji su se pojavili nakon intervencije gurajući u kolicima psa. Vatrogasci su danas objavili snimak spašavanja bebe.

Izvor: nova.rs