“Sin umro, a ona kuka ko će nju da pazi”: Čovek preminuo mlad, a ponašanje majke razljutilo sve: “Dođe mi da udaram glavom o spomenik”

|

Nema gore sudbine za roditelja nego kada ostane bez deteta, ali potez jedne majke iz Srbije ostavio je sve bez teksta.

Nedavna smrt mladog komšije u 50. godini života, koji je preminuo usled infarkta, potresla je komšiluk jednog mesta u Srbiji. Međutim, ono što je izgovorila njegova majka, komšinica je dobro zapamtila i svoj šok podelila na Iks-u (Tviteru).

Kako je ispričala kroz nekoliko objava, neimenovani muškarac je posvetio svoj život negovanju majke, zbog čega se, kako ona kaže i razveo dok su žena i deca otišli da žive u drugi grad.

“Umro komšija sinoć u 50-oj godini života, a majka mu još živa i ona kuka ko će nju da pazi. Sa bolesnom nogom je ugađao toj majci i radio oko poljoprivrede i izgubio život mučeći se”, napisala je ona na tviteru.

Nakon prve objave ona se nadovezala na to da je normalno da deca pomažu roditeljima, ali da moraju da vode i računa sami o sebi.

“Svako normalan pomaže svojim roditeljima i kad se razbole paze ih, ali ako su roditelji zdravi i pokretni ne treba im nega 24 sata. Mamini roditelji žive sami u drugom selu, mi im pomažemo, ali mi ne možemo da budemo sa njima 24 sata. Kad se razbole videćemo šta ćemo”, napisala je.

Reakcije na ovu priču bile su različite. Jedna tviterašica podelila je svoje iskustvo o gubitku strica koji je brinuo o svojoj majci, njenoj baki izražavajući frustraciju zbog toga što se često zaboravlja stvarna težina tih situacija. Istakla je da nije čula sličnu kuknjavu kod drugih koji su prošli kroz slične tragedije.

“Izgubila sam strica pre 2 godine, preminuo iznenada u 53. Ja brinem o baki (81god)- u boljoj formi od mene, razmažena dosta. Kad krene da kuka po groblju, što si me sine ostavio, ko će o meni brinuti, kako ću jadna sama umreti dođe mi da udaram glavom o spomenik. I tata mi otišao u 53,4 god. kasnije i stric u 53. Boli me što imam utisak da ona kao narcis nikad nije oplakivala njih kao ljude već stalno sebe i svoju žrtvu i tragediju (rečenice tipa “šta sam patnje videla dok sam ih podigla i sad ništa, niko nije ovakvu tragediju imao itd.)”, napisala je ona.

Na kraju ponovo se oglasila devojka koja je pokrenula raspravu navodeći kako nema većeg bola kad roditelja nadživi dete, te i da zna one koji su prošli kroz pravi pakao, ali da nikada nisu kukali i mislili na sebe.

“Najteže je svi znamo kad roditelj sahranjuje dete ili decu i to ne bi trebao niko da doživi, ali nek roditelji budu manje sebični. Jedna žena iz mog sela je sahranila 3 svoje dece i to dvoje maloletnih i nikad je nisam čula da je tako kukala ko će da je čuva.”, napisala je ona na kraju.

Izvor: blic.rs