Kad je Vita počeo da zida, svi mu se podsmevali: To kuća?! Čuvši da sve košta 17.000 evra, ostali su bez teksta

|

Kad je Vita počeo da gradi kuću na komadu zemlje koji je kupio za 1.900 evra komšije su mu se podsmevale iza leđa: “Pih, kakva je to kuća, na šta će to da liči”, govorili su oni.

Ali Vita nije odustajao. Smejali su se i njegovim zidarskim veštinama, ali malo po malo išlo mu je sve bolje. Nije se stideo da pita svakog ko od njega ume više i bolje jer je imao cilj od kog nije odustajao – rešio je da sazida kuću starim roditeljima i to svojim rukama, uz pomoć najbližih.

Za ovaj poduhvat nije angažovao ni jednog majstora, što mu je uštedelo poprilično veliku sumu novca. Zidao je sve sam sa svojom Henom a pomoć tražio baš kad je bilo neophodno.

Računao je, preračunavao se i rešio da im digne kućicu od 59,5 kvadrata a da ga ne košta više od 16-17.000 evra. Toliko je najviše mogao da uloži a da to bude funkcionalno.

Kad je izlio temelj, postavio prvi blok, sve su on i Hena snimali, svaki korak u zidanju, a to im se na kraju i te kako isplatilo – čak 47,5 miliona ljudi gledalo je kako su od temelja sazidali kuću sa malim budžetom.

Pošto nisu bili posebno vešti, odlučili su se za najprostije – zidali su lakim betonskim blokovima. Po izgledu, kuća je više nego jednostavna, ima prizemlje i sprat, i po kvadraturi sasvim dovoljna za život starijeg para.
Unuci sad uživaju sa Vitinim roditeljima, a kako unutra izgleda kuća za babu i dedu pogledajte na snimku u okviru teksta.

Izvor: kurir.rs