Toma Fila objasnio zašto je Miljani K. zabranjen kontakt sa sinom: “On je krucijalni svedok, ali možda će odbiti da govori”

|

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podignuta protiv roditelja dečaka K. K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, većim delom se temelji na iskazu sina.

Naime, dečak-ubica je praktično potvrdio sumnje da mu je otac “stavio oružje u ruke”, vodio ga u streljanu i na salaš gde je vežbao da puca u siluete ljudi i koncentrične krugove.

Da li će i njegov iskaz, osim ostalih dokaza, biti odlučujući u određivanju zatvorske kazne za oca dečaka – o tome u jutarnjem programu Kurir televizie govori Toma Fila, advokat.

“Ono što me je iznenadilo jeste što je bila optužena i majka i to neposrednim načinom. Tužilašvo je imalo dovoljno vremena da u odnosu na majku sprovede istragu. Nešto što je specifično jeste da joj je zabranjeno da kontaktira sina, jer je on kruicijalni svedok”, objasnio je Fila i dodao:

“Verovatno je razlog to što je propao pokušaj da utvrde da je ona zlostavljala dete. Da li će on da da iskaz, ne znamo, moguće je i da odbije da govori. Ono što je danas najbitnije je da sud ne podlegne tabloidima i raznoraznim pričama. Sud mora da sudi na osnovu dokaza bez ikakvih emocija”, smatra advokat Toma Fila.

Izvor: kurir.rs