Otkriveno šta je bilo u pilulama koje je popio Novak Đoković: Posle njih se podigao kao feniks i osvojio titulu!

|

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Karlosa Alkarasa nakon preokreta u finalu Sinsinatija rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4). O ovoj čudesnoj tituli će se dugo pričati.

Pored nestvarne mentalne snage koju je Novak Đoković prikazao, svima je u oči upao detalj kada je tražio posebne pilule od svog tima. Nakon što ih je uzeo, usledio je oporavak, a s njim i bolja igra i titula.

U jednom trenutku je delovalo da će Đoković odustati i da se konsultovao sa svojim medicinskim timom, ali smo mogli da vidimo u prenosu kako je odmahnuo glavom, čime je očigledno potvrdio da ne želi da se preda.

Na sledećoj pauzi on je od lekara dobio pilule koje je progutao, a čini se da one imaju veze sa bolovima kroz koje sprski teniser prolazi. Ali, kako ih je uzeo, uspeo je da vrati brejk u drugom setu i izjednači rezultat, čime je meč učinio neizvesnim.

Đoković je u prvom setu pri vođstvu 5:4 vikao na svoj tim, tražeći suplement. U godinama je Novak kada se energija gubi znatno brže nego što je bio slučaj pre sedam-osam godina kada je bio u najboljoj formi, a sve češće u pauzama između gemova koristi kreatin.

Upravo mu je to nedostajalo pored klupe na jednoj od pauza, što ga je izbacilo iz takta, pa je svojim trenerima vikao da mu što pre donesu ovaj suplement.

Izvor: kurir.rs