Nova drama u elitnoj beogradskoj školi: Uhapšena bivša učenica koja je nožem posekla vršnjaka i nastavnicu

|

Bivša učenica elitne beogradske škole nožem je danas povredila učenika (15) i nastavnicu koja je pokušala da je spreči u tome. Radi se o učenici koja je ranije ispisana iz te škole.

Napadnuti nisu teško povređeni. Devojčica je donela kuhinjski nož. Škola je evakuisana, svi su ispred.

Kako stoji na sajtu ove ustanove, u Gimnaziji se ostvaruje nastavni plan i program propisan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije kao i međunarodni obrazovni programi: IB Middle Years Programme i IB Diploma Programme.

Škola „Ruđer Bošković” radi po savremenim metodama u nastavi, a njihova odeljenja broje od 10 do 20 đaka. Radni dan podrazumeva celodnevni boravak učenika.

Osim redovne nastave, učenici mogu da učestvuju u slobodnim aktivnostima iz različitih oblasti: sport, ples, umetnost (dizajn, hor, film, dramska umetnost), strani jezici, lingvistika, novinarstvo, matematika, fizika, hemija, istorija, ekologija, šah. Proces učenja se odvija i van učionice kroz đačke ekskurzije, rekreativnu nastavu, đačke razmene, izlete i jezičke i sportske kampove.

Program obuhvata i posete kulturnim i naučnim institucijama, kao i gostovanja istaknutih umetnika, pisaca, sportista, naučnih radnik, stoji na sajtu ove škole.

Učenica (16) koja je pohađala školu Ruđer Bošković uhapšena je danas odmah nakon prijave da je kuhinjskim nožem povredila drugara (15) iz te škole i nastavnicu (43).

I druga i nastavnicu je posekla po ruci. Bivšu učenicu su savladali na licu mesta. Kako pomenuti portal saznaje, pre nekoliko meseci se ispisala iz te škole.

Izvor: telegraf.rs