Beograđanin dao 160 dinara za salatu pa se zgrozio kada je otvorio: Šta je ovo zeleno, da li salata ide sa time?

|

Jedan Beograđanin na društvenoj mreži Tviter objavio je fotografiju buđave salate koju je pazario u jednom prestoničkom marketu.

Naime, stručnjaci često upozoravaju da potrošači prilikom svake kupovine treba da budu vrlo oprezni. To se naročito odnosi na kupovinu namirnica koji su kratkog roka trajanja gde spadaju mlečni proizvodi, meso, pa i neke vrste salata.

“Salata” kupljena danas. Ovo zeleno je buđ ili šta već, ne znam samo da li je salata sa time ili ne, piše u objavi na Tviteru u kojoj je tagovano Udruženje za zaštitu potrošača “Efektiva”.

Udruženje za zaštitu potrošača “Efektiva” brzo se oglasilo i odgovorilo je u komentaru:

“Ovo zeleno je mimoza”, kratko su odgovorili iz “Efektive”.

Takođe, na jednoj od fotografija koje je objavio autor tvita na fiskalnom računu piše da je 150 grama salate platio 160 dinara. S obzirom na činjenicu da salata nije jestiva, može se reći da je uzalud “bacio” novac.

Ovo je inače samo jedan u nizu slučajeva gde su potrošači oštećeni. Nedavno se jedna Beograđanka požalila da je za kilogram pilećih prsa izdvojila nešto više od 800 dinara, a posle samo 2-3 sata u frižideru meso je dobilo izuzetno neprijatan miris i promenilo boju. Stoga se apeluje na potrošače da širom otvore oči u kupovini.

Izvor: kurir.rs