Svetske šampionke sletele u Beograd: “Naredni cilj je olimpijsko zlato” – Dočekalo ih je iznenađenje (FOTO)

|

Prijatelji, članovi porodice i veliki broj navijača srpskih odbojkašica okupili su se danas na Aerodromu Nikola Tesla kako bi dočekale naše heroine i zahvalile im se za sve što su uradile za našu Srbju.

Osvajanjem zlata na Svetskom šampionatu u Poljskoj i Holandiji, naše odbojkašice obradovale su čitavu naciju, pa je ih je veliki broj navijača sa nestrpljenjem čekao da stignu u Beograd.

Oduševljenju nije bilo kraja kada su se odbojkašice, predvođene selektorom Santorelijem, pojavile pojavile sa peharom i zlatnim medaljama oko vrata.

Ove zlatne devojke nisu skidale osmeh sa lica, a onda je pred novinare izašla jedna od najboljih srpskih odbojkašica, Jovana Stevanović.

– Od samog početka nas je krasila neka specifična energija i sjajna atmosfera. Nijedan poen nismo prepuštale olako. Imamo Tiću koja pokazala da je najbolja na svetu, ali smo kao ekipa dominirale. Selektor nam nikada nije stvarano bespotrebni pritisak, ali nije nam dozvoljavao ni da se opustimo. Svaka devojka koja je ušla, napravila je preokret i svaka je dala svoj maksimum i doprinela ekipi. Selektor je svima davao šansu i verovaoje u sve nas. – rekla je Jovаna Stevanović po sletanju u Beograd.

Ova odbojkašica je svetu poslala jasnu i jaku poruku da Srbija nema nameru da se zaustavi i da će i na narednim takmičenjima ići na najsjajnije odličje.

– Naredni cilj nam je svakako olimpijsko zlato. Vidimo se sledeće godine na Evropskom prvenstvu i nadamo se zlatu. Od srede kreću klupske obaveze, idem za Italiju, tako da nema mesta odmoru. Vidimo se večeras u 20 časova ispred Skupštine grada – rekla je odbojkašica koja je “as servisom” stavila tačku na utakmicu četvrtfinala protiv Poljske.

Ove zlatne devojke dočekane su na zanimljiv način, nakon fantastičnog uspeha na Svetskom prvenstvu. Odbojkašice su drugi put zaredom postale prvakinje sveta i tako produžile vladavinu.

Za njih je organizovan doček ispred Skupštine grada, a navijači, porodica i predstavnici medija dočekali su ih i na aerodromu Nikola Tesla.

Odmah po odlasku sa aerodroma odbojkašice su stigle i na zakazanu konferenciju za medije, a tamo su imale iznenađenje u vidu trubača.

Naše odbojkašice veselile su se sa muzičarima, s razlogom, a najveseliji među njima je bio predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, koji je muziku i čašćavao.

– Čestitam svim devojkama i stručnom štabu. Devojke su pokazala veliko poštovanje prema timu i nacionalnom dresu. Uvek smo govorili da bilo koje mesto da zauzmu, uvek će biti vredno zlata, zbog toga što smo stvarno ubeđeni da će uvek dati svoj maksimum – saopštio je Gajić na konferenciji.

Izvor: kurir.rs