Kejt iz Kanade došla u Srbiju: “Kad sam ušla u vaše prodavnice frapirala sam se” – To je kod nas nezamislivo

|

Kejt Svon, Kanađanka iz Kalgarija, postala je prava atrakcija na društvenim mrežama u Srbiji. Influenserka je po prvi put u našu zemlju došla pre godinu dana i na najbolji način predstavila je kako izgleda odlazak kod bake na ručak, kako se najbolje jede burek, uz šta je ajvar najukusniji, ali i kako se u Srbiji tradicionalno započinje jutro kod nas na Balkanu.

“Putovala sam Evropom kao digitalni nomad i kada sam stigla u Srbiju, četiri zemlje kasnije, moji dani u Evropi su se bližili kraju, ali nisam bila spremna da se vratim u Kanadu. Posle pokušaja da dobijem radnu vizu u različitim zemljama, Srbija je bila jedino mesto koje mi je dalo priliku da ostanem duži vremenski period. Dakle, ono što je trebalo da bude jedna godina pretvorilo se u četiri”, započinje Kejt svoju neobičnu priču.

Ono po čemu se razlikuje od drugih stranih blogera i influensera iz inostranstva, a koji borave ovde, jeste činjenica da ranije nikada nije čula za Srbiju, te i da nikada nije upoznala neku osobu sa područja Srbije.

“Nisam znala ništa o Srbiji. Nisam ni znala da postoji. Hrvatska je bila najbliža država za koju sam čula nešto. Nisam upoznala nikoga iz Srbije u Kanadi. Tačnije, poznavala sam samo jednu devojku iz Crne Gore i nekoliko ljudi iz Hrvatske”, iskrena je Kejt.

Kada je roditeljima spomenula Srbiju i preseljenje u Beograd, oni su bili zatečeni njenom odlukom.

“Moja porodica je mislila da sam na opasnom mestu. Stalno su mi govorili da se čuvam i da dođem kući jer se plaše da sam ovde sama. I dalje žele da se vratim i ne razumeju zašto sam ovde, jer nikada nisu bili ovde”, objašnjava Kejt.

Po dolasku u Srbiju, prijatno se iznenadila, a jedna stvar ju je posebno ostavila u šoku.

“Najveći šok za mene bili su usluga prodavaca i hrana. U Kanadi su prodavnice prehrambenih proizvoda ogromne, toliko je raznovrsne uvezene hrane. Ovde u Srbiji uglavnom imate samo domaću sezonsku hranu. Takođe, mnogo je lakše sklapati prijateljstva u Srbiji. Za sada sam istražila Beograd, Kalemegdan je moj omiljeni deo grada i zato sam odabrala da živim blizu njega. Posetila sam i Novi Sad, ali planiram da obiđem još delova i gradova Srbije”, ispričala je Kanađanka.

Izvor: blic.rs