Flašicu vode na vašaru u Ravanici, na Veliku Gospojinu naplaćivali 300 dinara – Majci s bebom odbrusili: “To su cene”

|

Vašari širom Srbije su okupljanja koja su deo tradicije. U nekim mestima, ovakve manifestacije su vrlo popularne, ali s godinama, cene su sve veće, od smeštaja, pa sve do hrane i pića.

Redakciji Telegrafa javila se Tijana, koja je bila na vašaru u Ravanici baš na Veliku Gospojinu, sa svojom porodicom. Kako kaže, sve je bilo u redu. Lepa zabava, prijatno vreme za boravak napolju, mnogo ljudi, i divno druženje. Kada su pomislili da će im ovaj izlet ostati u sećanju – bili su u pravu, i hoće, ali ne zbog zabave, nego računa koji su dobili.

Naime, Tijana je zamolila konobara da joj donese flašicu vode, a zatim su naručili nešto hrane i još nekoliko pića. Kada su pojeli i popili ono što su naručili, zatražili su račun, a kada je konobar doneo račun ispisan na ceduljici slošilo im se u sekundi.

“Mala voda 300 dinara, dva soka 600, 250g prasećeg pečenja 400, 250 grama jagnjećeg pečenja 480 dinara, dve pogačice 200, kisela voda i pivo 600 dinara. Ukupno smo imali da platimo 2580 dinara. Kada smo pozvali konobara da nam objasni cifru, rekao nam je da je sve u redu i da su to cene”,prepričava Marija svoje iskustvo sa Gospojinskog vašara.

Izvor: telegraf.rs