Lorijana se oglasila nakon otkrića da je Srpkinja: Mnogo sam srećna, našla sam mamu Leposavu

|

Italijanka Lorijana Saso, koja je posle 50 godina saznala da je usvojena i da je poreklom iz Srbije, uz pomoć porodičnog prijatelja Radoice Vukića pronašla je biološku majku Leposavu Dinkovski u Perlezu.

Njeno traganje za majkom započelo je pre 3 godine, kada je u stanu našla kutiju u kojoj je bio pasoš SFRJ i džemperić kakav je nosila devojčica na slici u tom crvenom dokumentu. Iako joj je detinjstvo bilo ispunjeno ljubavlju i pažnjom Marise i Injasija Sasa, kada je saznala da je našla biološku majku, skakala je od sreće.

Vukić, koji je svakodnevno u kontaktu s Lorijanom, rekao nam je da je posle pisanja Kurira o njenoj životnoj priči oduševljena i zahvaljuje se što smo prostor posvetili običnim ljudima s neobičnom sudbinom.

– Mnogo sam srećna i uzbuđena – kratko je preko Vukića poručila, s nestrpljenjem iščekujući skorašnji susret s pravom majkom i ponovni zagrljaj posle 50 godina.

Kada je saznala da biološka majka živi u Perlezu i da želi da je vidi, htela je odmah da krene na put. Međutim, budući da ima sina i da je i on želeo da upozna pravu baku, zbog njegovih obaveza i ispita malo su odložili dolazak u Srbiju.

Podsetimo, Leposava je kroz suze ispričala da je Lorijanu rodila sa 16 godina i da je bebi na rođenju nadenula ime Zorica, a da su joj dete oteli majka i očuh i dali na usvajanje:

– Nije prošao dan a da nisam mislila na moju Zoricu. Pokušala sam da je nađem… Ne znam kako ću da preživim taj dan kada se budemo ponovo videle.

Izvor: kurir.rs