Jasminino putovanje vozom Beograd-Bar: “20 sati vozila sam se do mora – Nikad više neću da idem vozom

|

“Biću iskrena, ove godine sam dva puta sam putovala vozom do Crne Gore i više nikad”, tako svoje iskustvo i putovanje prugom Beograd-Bar opisuje Jasmina Petrović. Posle putovanja i klackanja vozom koje je trajalo oko 20 sati, treći put se “naučila pameti”, pa se u Crnu Goru na sezonski posao, uputila automobilom.

Svoje nimalo lepo iskustvo sa putovanjem prugom Beograd-Bar prepričala je do detalja:

“Ljudi, vozila sam se 20 sati nije mi bilo dobro, kada sam došla do odredišta osećala sam se kao da sam riljala baštu ceo dan i noć. Moram da kažem još jednu stvar, vozovi jesu najjeftinija varijanta, ali to traje i traje i u jednom trenu pomislite da ste krenuli u Australiju. Kasne polasci, unutra nije toliko čisto, ali za taj novac šta i da očekujete”, kaže Jasmina i dodaje:

“Sada nakon ličnog iskustva mogu da kažem da više nikada neću putovati vozom, u obzir dolazi autobus koji i nije nešto bolja varijanta, a automobil kojim trenuto putujem mi se nekako najviše isplati, stignem za nekih 8 do 9 sati, a moj automobil jako malo troši, te mi za gorivo treba nekih 50e”, kaže Jasmina koja se trenutno nalazi u Crnoj Gori.

Inače, cena karte Beograd – Bar košta 2.410 dinara u jednom smeru, dok je povratna 3.650 dinara. Izbor sedišta je 344 dinara dok je prema rečima devojke njoj potrebno 8 sati vožnje i gorivo u vrednosti od 50 evra ili nepunih 6.000 dinara. Uprkos tome što Srbija voz navodi da put traje 11 sati, u praksi je to mnogo duže, što potvrđuju i ostali korisnici usluga.

Izvor: nova.rs