Otkriveno ko je špekulant za koga se sumnja da je izazvao nestašicu šećera: “Od porodične radnje do kralja šećera”

|

Prema pisanjima medija, nestašicu šećera u Srbiji izazvala je firma “King Komerc” iz Valjeva koja se bavi trgovinom na veliko šećerom, čokoladom i slatkišima.Prema saznanjima Kurira vlasnik ove firme je Goran Omerović (47). Izvor Kurira koji je uključen u istragu u vezi sa ovim slučajem potvrdio je pomenutom listu da je reč o firmi „King Komerc“ iz Valjeva.

“Policijski i inspekcijski organi su i dalje tamo, prikupljaju informacije i utvrđiju sve činjenice radi pokretanja daljeg postupka”, rekao je on.

Na sajtu firme stoji da je “King Komerc” osnovan 2005. godine sa sedištem u Valjevu. Glavna delatnost kompanije je trgovina na veliko kristal šećerom i jestivim rafinisanim suncokretovim uljem, kao i snabdevaje veleprodaje i maloprodaje širom zemlje i regiona. Firma takođe sarađuje i sa vodećim lancima hipermarketa u Srbiji, za koje uslužno rade njihove robne marke šećera i ulja.

Pored toga, kako je navedeno, “King Komerc” izdaje poslovni prostor na ekskluzivnim lokacijama u Valjevu i Beogradu i nudi usluge skladištenja u 6.000 kvadratnih metara magacinskog prostora.

“King Komerc” je nastao iz malog porodičnog biznisa – samostalne trgovinske radnje porodice Omerović osnovane davne 1982. godine. Ranih devedesetih godina firmu nastavlja da razvija Goran Omerović, preuzimajući vodeću ulogu od oca. U teškim ekonomskim uslovima firma je rasla laganim, ali sigurnim koracima, da bi u uslovima tržišne ekonomije iskoristila višegodišnje iskustvo i postala lider u trgovini kristal šećerom i jestivim rafinisanim suncokretovim uljem”, stoji na sajtu te kompanije.

Na telefon firme “King Komerc” iz Valjeva juče se niko nije javljao, pa Kurir nije uspeo da dobije komentar od njihovog vlasnika ili menadžmenta o ovom slučaju.

Izvor: kurir.rs