Studenti veterine uz pomoć Jelene Karleuše spasili kravu Slavicu: Otkupili je i poslali na Zlatibor

|

Krava Slavica jedna je od retkih koja je imala sreću da uprkos tome što ne može da bude steona, neće završiti u k.anici već na zlatiborskim pašnjacima – i to sve zahvaljujući grupi studenata Fakulteta veterinarske medicine, koji su udružili snage i spasili životinju.

Kako je rekla studentkinja koja je učestvovala u akciji za Slavicu, odlučili su da kravu otkupe od farme koja im ju je pozajmila za praksu, za šta je bilo neophodno da prikupe 150.000 dinara.

“Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u kla icu. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili.

Kada je pevačica Jelena Karleuša saznala za akciju studenata veterine, odlučila je da im finansijski pomogne kako bi zajedno spasili životinju. Pevačica je pokazala humanost na delu i dala primer ljudima kako bi trebalo da tretiraju životinje i da se bore za njihove što srećnije živote. Studenti veterine otkupili su kravu Slavicu od farme koja im ju je pozajmila za praksu, a novac koji je bio neophodan za ovaj gest, 150.000 dinara, donirala je Karleuša.

Izvor: nova.rs