Sandra Bugarski ima recept za savršen ručak: Rolat sa mesom obožavaće cela porodica (VIDEO)

|

Recept Sandre Bugarski, koji je glumica podelila sa gledaocima gostujući u emisiji “Praktična žena” , obožavaće svi, budući da je vrlo praktičan, jednostavan, i izuzetno ukusan.

Potrebno je za testo: 500g brašna, 150 ml jogurta, 150 ml mleka, kašičica soli, kašičica šećera i 1 suvi kvasac.

pančeta

Za nadev je potrebno: 4 šnicle pečenice, 1 crni luk, pola šolje kečapa, pola šolje meda, četvrtina šolje jabukovog ili vinskog sirćeta, četvrtina šolje senfa, 2 kašike vorčester sosa i beli luk po ukusu (1 do 2 čena).

Priprema: Najpre napravite nadev. U tiganj stavite kečap, med, sirće, senf, vorčester, seckani beli luk i sve kuvajte na laganoj vatri dok ne dobije gust sos. U drugi tiganj stavite šnicle, posolite ih i pobiberite, preko njih stavite luk sečen na listiće i na kraju sos. Sve ukrčkajte nekoliko sati na laganoj vatri poklopljeno dok meso skroz ne omekša. Zatim umesite testo i ostavite na toplom mestu da naraste.

Kada je meso gotovo, meso sa viljuškom ga iscepkajte i pomešajte sa sosom. Testo razvaljajate u formu kore, pospite mesom u sosu, urolajte u rolat, isecite na kriške i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite desetak minuta da naraste još malo i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 min.

Izvor: story.rs